Δήλωση για την ομάδα του Άρη και την υπόθεση με τη FIFA: Η FIFA οφείλει να σεβαστεί το εθνικό μας δίκαιο

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
Σχετικά με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA να επιβάλει ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών στην ΠΑΕ Άρης, τοποθετήθηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και δικηγόρος, δηλώνοντας τα εξής:

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ζήτημα του Άρη και θεωρώ πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι, ενώ όλοι επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα και οι αθλητικές ομάδες στις προπονήσεις τους, με την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, η συγκεκριμένη ομάδα να ταλαιπωρείται για λάθη του παρελθόντος. Ήδη ο Άρης έχει πληρώσει τα χρέη του με υποβιβασμούς και παίζοντας σε χαμηλές κατηγορίες.

Ο Άρης είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, με μακρόχρονη πορεία και δεν μπορεί να τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο. Το αίτημα της ΠΑΕ Άρης να ενταχθεί στο μνημόνιο με τη FIFA είναι δίκαιο και σωστό. Ο Άρης είναι πλέον μία νέα εταιρεία με διαφορετικό ΑΦΜ και δεν πρέπει να αναλάβει τα χρέη της προηγούμενης. Η FIFA, όπως ορίζει το καταστατικό της, οφείλει να σεβαστεί το Εθνικό Δίκαιο κάθε χώρας και να μη λαμβάνει αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτό.

Ως βουλευτής, πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια του Άρη, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, ενεργώντας με γνώμονα το καλό της πόλης μας, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα».