Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης του covid-19

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020
Συνεχίζοντας το δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κλήμη Λεοντιάδη και τον πρόεδρο του Mercedes Taxi Club Θεσσαλονίκης  Ιωάννη Τζιουμούρτη.

Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί ενημέρωσαν τη βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης που επέφερε ο covid-19, καταθέτοντας, παράλληλα, τις δικές του προτάσεις. Όπως επεσήμαναν στην Άννα Ευθυμίου, ο τζίρος των ταξί έχει μειωθεί εξαιρετικά πολύ, ενώ την ίδια ώρα τα έξοδά τους έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς το κόστος για τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό στα ταξί καλύπτεται από τους ιδιοκτήτες. Επίσης, τόνισαν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για τους επαγγελματίες ταξί της Θεσσαλονίκης, εφόσον ο αριθμός κρατήσεων είναι περιορισμένος και η τουριστική αγορά αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι οι μήνες Μάιος και Ιούνιος δεν υπολογίζονται σε αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες ταξί θέτουν ως προτεραιότητα την παράταση της ένταξης τόσο των ιδίων όσο και των οδηγών στα ευεργετικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και για το μήνα Μάιο, καθώς και την αναστολή των πληρωμών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για επιπλέον τρεις μήνες.

«Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης όλων των κατηγοριών επιχειρήσεων και εργαζομένων, αναλόγως των συνθηκών που διαμορφώνονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηριχθεί ο κλάδος των επαγγελματιών ταξί, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και επιστρέψουν πιο ομαλά στην κανονικότητα. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζω το διάλογο με τους επαγγελματίες της πόλης μας, επεξεργάζομαι τα αιτήματα που θέτουν και εισφέρω τις προτάσεις μου για τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.