Προέχει η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους - Μέριμνα για τους εργαζόμενους

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, σε επικοινωνία της με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρο Κόπτση, ζήτησε να ενημερωθεί για τον τρόπο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για τα ζητήματα που ανακύπτουν από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 
Όπως πληροφορήθηκε από τον κ. Κόπτση, η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση, αντιμετωπίζει το ζήτημα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
 
 
Αναφερόμενη στο ζήτημα των εργαζόμενων γονέων, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του κορωνοϊού, η Άννα Ευθυμίου, η οποία είχε επισημάνει έγκαιρα με σχετική ανακοίνωσή της ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους, λόγω και της ιδιότητάς της ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο, τόνισε τα εξής:
 
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από την κυβέρνηση καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των εργαζομένων, είτε έχουν ανήλικα τέκνα, είτε όχι, ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους από τη διάδοση της νόσου.
Ωστόσο, επειδή αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, συνεχώς ανακύπτουν νέα ζητήματα, όπως αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης. Είναι εύλογο ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με τα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων, όπως ευέλικτο ωράριο εργασίας, δυνατότητα τηλεργασίας, κλπ, θα λαμβάνει συνεχώς πρόνοια για την καλύτερη διασφαλιση και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Από την πλευρά μας, όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συνταχθούμε σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης, να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών για τον περιορισμό των κρουσμάτων».

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol