Αλλάζει ο αστικός συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννη Καλογερούδη και το διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Τόσκα, συναντήθηκε σήμερα η δικηγόρος και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών, που προέκυψαν μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ.
 
Αρχικά, η Άννα Ευθυμίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, δεδομένου και της πολύ κακής κατάστασης του ΟΑΣΘ, που παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκησή του.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού ανέλυσε τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, ενώ ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΟΣΕΘ και επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.
 
Στη συνέχεια, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε συμμετάσχει στη σύσκεψη της Διοικούσας της ΝΔ με τους φορείς της Θεσσαλονίκης για το συγκοινωνιακό, ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τους όρους που περιλαμβάνει η σύμβαση μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, η Άννα Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:
 
«Η παραχώρηση λεωφορείων στον ΟΑΣΘ, μέσω της σύμβασης που υπογράφηκε με το ΚΤΕΛ, αναμένεται να επιφέρει θετικές αλλαγές στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Το προηγούμενο καθεστώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι απέτυχε.
 
Με τη σύμβαση αλλάζει ο αστικός συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης μας, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
 
Η κυβέρνηση, με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, επιβεβαιώνει την πολιτική της βούληση για τη βελτίωση των μαζικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το έργο του ΟΣΕΘ, ο ρόλος του οποίου είναι πολυδιάστατος για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών για την πόλη μας, που θα περιλαμβάνει την αστική συγκοινωνία, τη θαλάσσια συγκοινωνία, το μετρό της Θεσσαλονίκης και το Δυτικό Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης».

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol