Απούσα η κυβέρνηση από την Ειδομένη. Ηχηρό χαστούκι από τα προσφυγόπουλα της λάσπης

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Η κ. Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «ΝΕΟΙ» και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ειδομένη συνοδευόμενη από μέλη της οργάνωσης και διένειμαν στους πρόσφυγες τρόφιμα και είδη ρουχισμού που πρόσφεραν μέλη της οργάνωσης και πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά, η κ. Ευθυμίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι συνθήκες εδώ είναι απολύτως απάνθρωπες και τείνουν στην εξαχρείωση της ανθρώπινης υπόστασης. 12.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες πρωτόγονες, μέσα στη λάσπη και τη βροχή με ελλιπή ρουχισμό και τροφή. Μοναδικό στήριγμα τους οι λίγοι εθελοντές, οι οποίοι παρέχουν τη βοήθειά τους ξεπερνώντας τον εαυτό τους με θυσίες και αυταπάρνηση. Ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος τους ξεπερνά.

H Κυβέρνηση επιδεικνύει πλήρη αδυναμία στην αντιμετώπιση του προβλήματος και χαρακτηρίζεται από την απουσία της από τις δομές της πολιτείας από αυτήν την κατάσταση. Έλλειψη οργάνωσης, έλλειψη μέριμνας, έλλειψη βούλησης από την πλευρά της. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να θέσει προτεραιότητες και πρώτη προτεραιότητα είναι να αντιμετωπίσει αυτήν την τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Η εφιαλτική κατάσταση της Ειδομένης αποτελεί όνειδος για τις αξίες όχι μόνο της χώρας μας και αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ηχηρό το χαστούκι που δίνουν τα προσφυγόπουλα της λάσπης στην Ειδομένη και οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι από τη στάση αυτών και των λαών τους, εκτός από τη συνοχή της, κρίνεται η ανθρωπιά, η παιδεία και ο πολιτισμός της. Μάθημα ανθρωπιάς δίνουν οι κάτοικοι της Ειδομένης που ανοίγουν τα σπίτια τους, για να προσφέρουν στιγμές ανθρωπιάς στα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους. Στη σύνοδο κορυφής τόσο η Ελλάδα όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων".

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol