Η παιδεία σε τροχεία παρακμής

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015
Η Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της τόσο ως δικηγόρου όσο και ως πολιτευτής Ν.Δ. Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δηλώνει τα παρακάτω:

«Το Υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο που κατέθεσε επιστρέφει την παιδεία δεκαετίες πίσω, αποφεύγοντας μάλιστα τη διαδικασία εθνικής διαβούλευσης.

Η αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, με το νομοσχέδιο που παρέδωσε, οδηγεί την παιδεία σε τακτικές που ταλαιπώρησαν σε μεγάλο βαθμό το εκπαιδευτικό σύστημα. Ζητά την επιστροφή των αιώνιων φοιτητών και την επαναφορά του ασύλου στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, καθώς και τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των Πρυτάνεων. Με το νομοσχέδιο αυτό επιθυμεί τη συνέχεια του συστήματος της διαφθοράς μεταξύ των διδασκόντων και των φοιτητών και να μετατρέψει το χώρο των πανεπιστημίων, σε εκπαιδευτήρια κομματικών στελεχών. Όσοι ζήσαμε στο πανεπιστήμιο τις παρακμιακές αυτές καταστάσεις και αφενός αντισταθήκαμε σε αυτές και αφετέρου επικροτήσαμε την ψήφιση του νόμου της Διαμαντοπούλου και από τη Νέα Δημοκρατία, έχουμε κάθε λόγο σήμερα να πιστεύουμε ότι οδηγούμαστε σε μια παλινδρόμηση καταδικασμένων τακτικών και νοοτροπίας που επιχειρεί να αναβιώσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά προσπαθεί να μεταμορφώσει τον τομέα της παιδείας σε χώρο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων. Επιβεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα της είναι αναξιόπιστο και πως βασίζεται σε μια «ψεύτικη» μάχη, ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Και όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που τα Ανώτατα Ιδρύματα υποχρηματοδοτούνται και ελλοχεύει ο κίνδυνος του λουκέτου.

Για πόσο ακόμα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα παραβλέπει την νωπή εντολή του ελληνικού λαού για μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην ομαλότητα; Γιατί διακυβεύεται το μέλλον της παιδείας, όταν αυτή αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της νέας γενιάς»;

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol