Το "κοινωνικό πρόσωπο" της κυβέρνησης η επιστροφή του ΕΚΑΣ αναδρομικά

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

"Ο Πρωθυπουργός που δήλωνε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι «Δεν μοιράζω υποσχέσεις αλλά αναλαμβάνω δεσμεύεις» κατέληξε τελικά να χτυπά αλύπητα τους χαμηλοσυνταξιούχους στερώντας τους το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή και οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.

H Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητάει πίσω ως αχρεώστητες παροχές  το ΕΚΑΣ από περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους, για τους οποίους το επίδομα αυτό καταργείται άπαξ διά παντός από την 1/1/2016.

Όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι λοιπόν έχουν πάνω από 664 ευρώ ακαθάριστο εισόδημα από κύριες, επικουρικές συντάξεις και άλλα επιδόματα ή βοηθήματα και συνεχίζουν να λαμβάνουν ΕΚΑΣ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αφενός το επίδομά τους θα καταργηθεί - για πάντα - και αφετέρου ότι θα τους ζητήσουν να επιστρέψουν πίσω όσα πήραν στο εξάμηνο Δεκεμβρίου – Μαΐου γιατί έτσι προβλέπει η διαδικασία που ακολουθούν τα Ταμεία κάθε χρόνο.

Επομένως, περικοπές συντάξεων  των χαμηλοσυνταξιούχων που φτάνουν και το 33,4% κρύβει η κατάργηση του ΕΚΑΣ που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 για το ασφαλιστικό που πέρασε από τη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τελικά οι δεσμεύεις της ήταν μόνο ΨΕΥΤΙΚΕΣ υποσχέσεις! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε με ασύστολα ψέματα να δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής."

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol