Βελτιωτικές προτάσεις και πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες στο εργασιακό νομοσχέδιο

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Το νέο εργατικό νομοσχέδιο επιχειρεί, με διατάξεις που είναι καταρχήν θετικές, μία μεταρρυθμιστική κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του εργατικού δικαίου.

Εκτιμώ ότι αυτές έχουν περιθώρια βελτίωσης, για να λειτουργήσουν και ως ασφαλιστικές δικλείδες για την απρόσκοπτη εφαρμογή του και στοχεύουν στο να είναι επωφελείς για την κοινωνία και την παράταξή μας. Η άποψή μου αυτή αντλείται από την επιστημονική μου γνώση και επαγγελματική μου εμπειρία από την ενασχόλησή μου με το εργατικό δίκαιο.

Εκτός των άλλων, εκφράζω αυθεντικά, γιατί εκεί ανήκω, τη γενιά των 30ρηδων, που βίωσε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τώρα έχοντας πλέον συμπληρώσει μια ακόμα δεκαετία ζωής, βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας. Επομένως, πιστεύω ότι το νομοσχέδιο αυτό έχει και ένα στοίχημα να κερδίσει: την ικανοποίηση της κοινωνικής απαίτησης αυτής της γενιάς, αλλά και των νεότερων, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων με βιώσιμο τρόπο.

Αποτελεί πραγματικότητα ότι η σχέση εργοδότη – εργαζόμενου εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της εξάρτησης και συνακόλουθα είναι άνιση και ετεροβαρής. Για το λόγο αυτό, στην περίπτωση της εφαρμογής του δικαιώματος του εργαζόμενου για διευθέτηση του χρόνου εργασίας στην πράξη, ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταστρατήγησής του. Εξάλλου, στην περίπτωση που συμβεί αυτό, η δυνατότητα ευρείας εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων εργασίας θα έκαμπτε την αρχή της συλλογικής διαπραγμάτευσης, η οποία είναι ακρογωνιαίος λίθος του εργατικού δικαίου.

Επομένως, για να λειτουργήσουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου απρόσκοπτα προς όφελος του εργαζόμενου, είναι αυτονόητη η ελαχιστοποίηση των δυνατοτήτων καταστρατήγησής τους. Η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αποτελεί ένα δυνατό μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή. Όμως, κατά την επιστημονική μου κρίση, χρειάζεται να ενισχυθεί με προσωπικό, το οποίο άμεσα θα εκπαιδεύεται, ώστε άμεσα να ασκεί τα καθήκοντα του επιθεωρητή εργασίας. Επιπλέον, χρειάζεται ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή και οικονομικούς πόρους.

Επιπρόσθετα, σ’ ό,τι αφορά το θεμελιώδες δικαίωμα της επαναπρόσληψης μετά από απόλυση άκυρη και καταχρηστική και τη δυνατότητα επιλογής είτε από τον εργαζόμενο είτε από τον εργοδότη της λήψης πρόσθετης αποζημίωσης έναντι της επαναπρόσληψης, θα ήταν θετικό να τεθούν πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες. Και τούτο, προς αποφυγή καταστρατήγησής της με τη «νομιμοποίηση» έναντι κάποιων μισθών της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης και της κατάργησης στην πράξη δικαστικών αποφάσεων.

Καταλήγοντας, η ασφάλεια και η εργασιακή ειρήνη είναι επ’ ωφελεία και του εργαζόμενου και του εργοδότη. Για το λόγο αυτό, το εργασιακό νομοσχέδιο εύλογα θα πρέπει να θέσει σε λειτουργία εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα εμπεδώνουν τις δέουσες σχέσεις ασφάλειας μεταξύ των δύο μερών.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία", στις 12/06/2021

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol