Σκέψεις αλλά και προτάσεις για τις εκκρεμείς συντάξεις

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
Σίγουρα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ε.Φ.Κ.Α με την ψηφιακή απονομή σύνταξης, είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση. Όμως, δεν είναι η λύση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων. 

 

Με το θέμα αυτό ασχολούμαι από την αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, τόσο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις. Άλλωστε λόγω και της επαγγελματικής μου εξειδίκευσης στο εργατικό δίκαιο έχω γίνει αποδέκτης αιτημάτων πολλών ασφαλισμένων.

 

Ο Πρωθυπουργός επιλήφθηκε του θέματος προσωπικά τον προηγούμενο Δεκέμβριο και αυτή του η πράξη συντέλεσε θετικά με την ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων που προέκρινε το Υπουργείο Εργασίας. Η μία με την προσπάθεια στελέχωσης του ΕΦΚΑ κυρίως με συνταξιούχους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και με αποσπασμένους και η άλλη με την προκαταβολή σύνταξης. Παράλληλα, από τον Ιανουάριο έχει τοποθετηθεί και projectmanager καθώς και αντίστοιχη επιτροπή. Μάλιστα, μέχρι σήμερα τελούμε εν αναμονή των αποφάσεών τους.

 

Εκτός των παραπάνω, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας φαίνεται από τις δημόσιες δηλώσεις της να προκρίνει την έκδοση των αιτήσεων συνταξιοδότησης και από πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές. Εφόσον επέλεξε αυτή τη διαδικασία, τίθενται διάφορα θέματα τόσο διαδικαστικά όσο και ουσίας, που θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστούν πλήρως, όπως π.χ. τυχόν συνταγματικά κωλύματα καθώς και η απόδοση ευθυνών σε περίπτωση έκδοσης εσφαλμένης απόφασης. Διότι είναι προφανώς από όλους απευκταίο η συσσώρευση πληθώρας δικαστικών προσφυγών κατά συνταξιοδοτικών αποφάσεων.   

 

Η επίλυση του κοινωνικού αυτού προβλήματος απαιτεί βαθιά γνώση των εγγενών προβλημάτων που δημιουργεί τόσο η δαιδαλώδης νομοθεσία του ασφαλιστικού δικαίου, όσο η ενοποίηση των συγχωνευθέντων ταμείων καθώς και επιπροσθέτως η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΦΚΑ.

 

Συγκεκριμένα, η υποστελέχωση του ΕΦΚΑ είναι πανθομολογούμενη. Η ενίσχυσή του, λοιπόν, με εξειδικευμένο προσωπικό φαίνεται να είναι μονόδρομος. Στην υποστελέχωση του ΕΦΚΑ προστίθεται και η πλημμελής εκπαίδευση των υπαλλήλων στα νέα τους αντικείμενα από τις συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις των δομών. 

 

Η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου του ασφαλισμένου εύλογα είναι απαραίτητη. Αλλά μόνη της δε θα φέρει τη λύση. Επιπρόσθετα, προβάλλει επιτακτική η ψηφιακή ενοποίηση όλων των ταμείων. Συντόμευση στο ελάχιστο του χρόνου αλληλογραφίας μεταξύ των συγχωνευθέντων πρώην ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ (π.χ. μεταξύ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ), αλλά και μεταξύ διαφορετικών τμημάτων στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει και την αναβάθμιση του λογισμικού του ΕΦΚΑ και την ενοποίηση των επιμέρους λογισμικών καθώς και την τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού των υπηρεσιών. 

 

Καταλήγοντας, το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων είναι ζωτικής σημασίας. Οι όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί, μένει να υλοποιηθούν με χρονοδιάγραμμα και με άμεσα αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους. 

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20/04/2021

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol