Κυβερνητικές εξαγγελίες - Ρεαλιστικό σχέδιο άμεσα εφαρμόσιμο

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019

Η οδυνηρή ζώσα πραγματικότητα από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδείξει ότι οι μεγαλεπήβολες εξαγγελίες με αφορμή κάθε χρόνο τη ΔΕΘ πέφτουν στο κενό. Μετά από δέκα χρόνια βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι πολίτες και ειδικότερα οι Θεσσαλονικείς θεωρώ πως το μόνο που αξιώνουν να ακούσουν είναι αλήθειες. Και παράλληλα, μέσα από τις αλήθειες να δουν το δρόμο της εξόδου από την κρίση με τρόπο εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης στις προηγούμενες παρουσίες του στη ΔΕΘ με την ιδιότητά του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος ως Πρωθυπουργός. Απόδειξη τούτου, οι μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, πέρα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόσο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της. Και όλα αυτά έγιναν πράξη ήδη από τους πρώτους δύο μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Φέτος, ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα αναλύσει στους πολίτες το σχέδιό του «ανάπτυξη για όλους», το οποίο περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα -μετά από χρόνια αδράνειας- σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες με σταθερό τρόπο.

Φυσικά, η Θεσσαλονίκη κατέχει και πρέπει να κατέχει κομβικό ρόλο στην πρόκληση των επενδύσεων, καθόσον έχει πολλές δυνατότητες. Μία εξ αυτών αποτελούν οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της κρίσης έχει αρχίσει να συντελείται ένα τεχνολογικό θαύμα, καθώς εταιρείες από το εξωτερικό, και κυρίως τη Γερμανία, που ασχολούνται με την πληροφορική και την καινοτομία, προσγειώνονται η μία μετά την άλλη στην πόλη.

Με φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης, οι εταιρείες αυτές φέρνουν μαζί τους θέσεις εργασίας, σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα και νέες τεχνολογίες, γεννώντας ελπίδες για τη δημιουργία ενός tech hub, δηλαδή ενός κόμβου τεχνολογίας. Ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις – start ups, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη μετεξέλιξη της πόλης μας σε έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας, που θα είναι κύριος παράγοντας ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Καταλήγοντας, οι Θεσσαλονικείς και οι πολίτες τους αξίζει μετά από τόσες εξαγγελίες, που δυστυχώς δεν βρήκαν πρακτικό αντίκρισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να ακούσουν τη γλώσσα της αλήθειας που συνδυάζεται με ρεαλιστικό πρόγραμμα και στοχευμένες κινήσεις, το οποίο έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και θα αναλύσει με λεπτομέρειες στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Δημοσιεύτηκε στο "Typosthes.gr" 7/9/2019

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol