Η Θεσσαλονίκη του αύριο

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες η Θεσσαλονίκη, διαχρονικά πολυπολιτισμική και εξωστρεφής. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Θεσσαλονίκη, έχασε την εξωστρέφεια της, έχασε τον προσανατολισμό της. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι η Θεσσαλονίκη ήταν και παραμένει το ανοιχτό παράθυρο της χώρας στη Βαλκανική και σε όλην την Ευρώπη. Και αυτήν την άποψη προσυπογράφω απόλυτα, διότι είναι η πόλη μου, η πόλη που μεγάλωσα, εργάζομαι, μεγαλώνω το παιδί μου, η πόλη στην οποία πολιτεύομαι.

Η Θεσσαλονίκη, είναι η πύλη της χώρας στην Ευρώπη. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Θεσσαλονίκη του αύριο είναι η Ελλάδα του αύριο». Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δυστυχώς, έχει στοιβάξει ένα πλήθος προβλημάτων που αφορούν την πόλη μας. Οι αστικές συγκοινωνίες αναδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα των Θεσσαλονικέων. Κομβικά έργα, όπως το Μετρό, για να «πάρουν μπρος» - με αμφιλεγόμενη όμως την πορεία τους στο μέλλον - έπρεπε οι εργαζόμενοι να δοθούν ως βορρά στους εργολάβους και να απολυθούν όλοι.

Προβλήματα, ακόμη, και στην υδροδότηση, όταν εγκαταλείφθηκε επί πέντε ημέρες στο έλεος της λειψυδρίας. Η πόλη όμως αξίζει καλύτερα και περισσότερα.

Κατ’ αρχήν προβάλει αναγκαία η στήριξη, ώστε να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα. Πρέπει να δοθεί έμφαση στις βελτιωτικές επεμβάσεις, ώστε να αναβαθμιστούν το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Με τις συγκεκριμένες δράσεις τονώνεται η οικονομία και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας της Θεσσαλονίκης είναι και οι εξαγωγές. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί ο ιστορικός, ο πολιτιστικός, ο αρχιτεκτονικός πλούτος της πόλης και να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Οι λύσεις είναι εφικτές.

Χρειάζονται αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Και όλα αυτά δεν αποτελούν ουτοπία. Για να γίνουν πραγματικότητα, χρειάζεται πολιτική βούληση, διεκδίκηση, διάθεση για προσφορά και όραμα. Και για όσους πολιτευόμαστε και θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι όλα αυτά αποτελούν και μία πρόκληση, διότι οι Θεσσαλονικείς αξίζει να έχουμε την πόλη που μας αρμόζει, μία πόλη πρωτεύουσα των Βαλκανίων, μία πόλη σταυροδρόμι ανάπτυξης και πολιτισμού.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καρφίτσα" 10/11/2018.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol