Ανάπτυξη με το βλέμμα στο μέλλον!!

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, την ώρα, μάλιστα, που είναι ο μεγάλος ασθενής. Χρειάζονται βήματα ταχύτατα, για να βγει η ελληνική οικονομία από το βαρέλι χωρίς πάτο και να αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψή της.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η ανάκαμψη αυτή να γίνει πρώτα αισθητή στην τσέπη του κάθε Έλληνα πολίτη. Οι μισθοί να εξισορροπήσουν και στη συνέχεια να γίνουν αξιοπρεπείς με ένα βιώσιμο τρόπο και να μην αποτελούν πλέον «βοήθημα». Οι συντάξεις να παρέχουν στην τρίτη ηλικία αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς αποκλεισμούς από ανέσεις της ζωής, που σήμερα φαντάζουν για τους συνταξιούχους ως όνειρα μιας άλλης ζωής. Και, φυσικά, να υπάρχει δουλειά για όλους. Όλα αυτά χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα.

Η κυβέρνηση, όμως, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακολουθεί το δικό της μύθο και δημιουργεί μία επίπλαστη πραγματικότητα που στηρίζεται σε αέναες υποσχέσεις και εμπόριο ελπίδας μακριά από την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ασπάζεται και εφαρμόζει το δόγμα «διαίρει και βασίλευε», κάνει του φτωχούς φτωχότερους με την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί, κονιορτοποιεί τη μεσαία τάξη και στραγγαλίζει την «αγορά» με την πολιτική των υπερβολικά υψηλών πλεονασμάτων. Επίσης, φαίνεται ότι αγνοεί ότι αναγκαίο και απαραίτητο προκειμένου να αλλάξει η εικόνα, των πολιτών και της χώρας είναι οι επενδύσεις και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει παρουσιάσει ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνησή του, όταν εκλεγεί.

Ένα πρώτο βήμα είναι η μείωση της φορολογίας και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπρόσθετα, κύριο μέρος του σχεδίου του είναι η δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων. Ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα και μέχρι το 2021 θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος.

Απαραίτητο στοιχείο ανάκαμψης της οικονομίας είναι και η στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας. Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ. δεσμεύτηκε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%» και την αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι θα παρέχεται έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών.

Απόλυτος στόχος για τη γενιά μου και εμένα φυσικά είναι η προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και φυσικά θα λάβει σάρκα και οστά όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, για την αντιστροφή του braindrain και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Δηλαδή να επιστρέψουν οι νέοι υψηλής εξειδίκευσης, οι νέοι επιστήμονες, που έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό από το 2010 και μετά. Και φυσικά, οι νέοι αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν με τις ελαστικές μορφές εργασίας που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχο τη δημιουργία 700 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε 5 χρόνια. Έτσι, δε θα υπάρχει κανένας λόγος και για την ύπαρξη του υπό-κατώτατου μισθού.

Στόχος δεν είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους, αλλά η αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, η ανέλιξη της χώρας μας στην αλυσίδα παραγωγής αξίας που θα επιφέρει νέες θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές με βιώσιμο τρόπο και στοχευμένα επιδόματα.

Διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί βιώσιμη ανάπτυξη αν δεν στηρίξουμε αποφασιστικά τη νέα γενιά αυτής της χώρας. Τη γενιά της κρίσης, τη δική μου γενιά, που χτυπήθηκε με βαναυσότητα την περίοδο των μνημονίων.

Με ένα συνολικό σχέδιο γενναίων μεταρρυθμίσεων, οικονομικών και θεσμικών, όπως η πάταξη της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής , που ικανοποιούν την απαίτηση των περισσότερων Ελλήνων, πρέπει αφενός να σταματήσουν οι ιδεοληπτικοί πειραματισμοί με μοντέλα τριτοκοσμικού σοσιαλισμού και αφετέρου να διεκδικήσουμε το μέλλον της Ελλάδας, ώστε να γίνει μια «κανονική» χώρα της Ευρώπης πολλά υποσχόμενη κυρίως για τα παιδιά της.

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδας "ka-business.gr" στις 4/11/2018

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol