Τρία γνωστά στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Τρία γνωστά στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι πρόωρες εκλογές και οι κυβερνητικές συνεργασίες

Του Βαγγέλη Πλάκα

Tρία γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος Άννα Ευθυμίου, σχολιάζουν στη «ΜτΚ» τις πολιτικές εξελίξεις. Υποψήφιοι βουλευτές και οι τρεις αναφέρονται στους σχεδιασμούς της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στις συνεργασίες που θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ, αν έρθει πρώτο κόμμα.

Οι κοινές ερωτήσεις

1.Εκτιμάτε ότι το φθινόπωρο μπορεί να είναι και εκλογικό;

2.Ποιες πολιτικές συμμαχίες θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης;  Με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με το ΣΥΡΙΖΑ;

3.Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ θα είναι η πρώτη ως προέδρου της ΝΔ και επίσης θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Ποιο μήνυμα πρέπει να εκπέμψει η ΝΔ;

4.Πρόσφατα έγινε η αλλαγή στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με την τοποθέτηση της κ. Ευταξά στη θέση του κ. Σαμαντζίδη. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Άννα Ευθυμίου: Μας χωρίζει αγεφύρωτο χάσμα

1. Όπως πολύ καλά όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι φυσικά στο χέρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει εθνικές εκλογές. Ωστόσο τόσο ο νέος της πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης όσο και τα στελέχη της παράταξής μας έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο τιμόνι της χώρας κάνει ανεπανόρθωτο κακό. Επομένως ενδεχόμενες εθνικές εκλογές είναι σε κάθε περίπτωση προτιμότερες από τη συνέχιση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξάλλου όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Η προσωπική αίσθησή μου βέβαια είναι ότι ο Τσίπρας δεν θα επιχειρήσει ιδία πρωτοβουλία εκλογές αλλά μόνο κάτω από την πίεση και κατακραυγή της κοινωνίας ενόψει της νέας αξιολόγησης και τυχόν νέων μέτρων.

2. Τη ΝΔ τη χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ ένα αγεφύρωτο ιδεολογικό χάσμα, που φυσικά αντανακλάται και αντικατοπτρίζεται και στον προγραμματικό της λόγο και την πολιτική της πρακτική. Επομένως κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Η ΝΔ έχει το δικό της ολοκληρωμένο προγραμματικό λόγο και τη δική της προγραμματική πολιτική, που έχει ως στόχο να τύχει ευρείας αποδοχής από την κοινωνία. Τώρα, δημοσκοπικά τουλάχιστον αλλά με βεβαιότητα, πιστεύω, και την κρίσιμη ώρα η κοινωνία θα την αναδείξει ως το πρώτο κόμμα και θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Εφόσον οι πολιτικές θέσεις και απόψεις κάποιων κομμάτων συγκλίνουν με αυτές της ΝΔ, είναι ένα ενδεχόμενο που δύναται να εξεταστεί την κατάλληλη στιγμή.

3. Ως νέα και αυτοδημιούργητη και στο χώρο της μάχιμης δικηγορίας και της πολιτικής πιστεύω ακράδαντα ότι η κοινωνία, επειδή έχει υποστεί καίριο πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, έχει ανάγκη να ακούει την αλήθεια και να αντιμετωπίζεται με ειλικρίνεια. Η εποχή των λαϊκίστικων κορόνων δεν βρίσκει πλέον πρόσφορο έδαφος, καθότι οι πολίτες τις έχουν πληρώσει ακριβά, ιδίως με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από το περίφημο σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη «σεισάχθεια» φτάσαμε στα capital controls, στην υπερφορολόγηση και στην περαιτέρω περικοπή των συντάξεων. Επομένως η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ πρέπει να συγκροτείται από στοιχεία προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί, και να διαπνέεται από αλήθεια, σοβαρότητα, ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις, ικανές να οδηγήσουν στον πολυπόθητο δρόμο της ανάπτυξης κυρίως με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης θεωρώ σημαντικό η κυβερνητική πρόταση να περιλαμβάνει την αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων, ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα στη Θεσσαλονίκη.

4. Είναι απολύτως φυσικό η αλλαγή της ηγεσίας στη ΝΔ να επιφέρει αλλαγές και στα πρόσωπα που τοποθετούνται στα κομματικά όργανά της. Και αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο ο εκάστοτε πρόεδρος της ΝΔ διευκολύνεται περισσότερο στην εκτέλεση του πολιτικού και κομματικού του έργου. Φυσικά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πορεία του κομματικού μηχανισμού, καθόσον προέρχομαι από τις τάξεις της νεολαίας της ΝΔ. Ο κ. Σαμαντζίδης όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησε να επιτελέσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο του. Η κ. Ευταξά, που τώρα αναλαμβάνει, έχει τις προϋποθέσεις να το εκτελέσει επιτυχώς και της εύχομαι καλή επιτυχία.

Δημοσιεύτηκε στην “Μακεδονία της Κυριακής” που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol