Οι γυναίκες είναι απαραίτητες στην πολιτική

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Σε πολυπληθή εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο κ. Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης και πρ. Υπουργός, με γυναίκες στην Περαία με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική» η Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν ομιλήτρια.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι γυναίκες είναι απαραίτητες στην πολιτική. Οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική θα πρέπει να εμφορούνται από ιδανικά και αξίες, να είναι θωρακισμένες ηθικά και να έχουν μία επαγγελματική και κοινωνική πορεία. Να αντιμετωπίζουν την πολιτική όχι ως δημόσιες σχέσεις και μέσο προβολής αλλά ουσιαστικά. Και ουσία σημαίνει, δουλειά, καλή γνώση των θεμάτων, διάθεση για προσφορά, διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που αποτελούν θεμέλια της δικής μου πολιτικής πορείας.»

Η κ. Ευθυμίου, υπογράμμισε πως είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων για μια γυναίκα να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί πρέπει να καταφέρει να συγκεραστούν πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητάς της, καθόσον έχει πολλαπλούς ρόλους, ως σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας. Και εφόσον ασχοληθεί με την πολιτική πρέπει να παλέψει σκληρότερα για να αποδείξει ότι είναι ικανή και να μην επαναπαυτεί ποτέ στις δάφνες της.

Ωστόσο, τόνισε πως οι γυναίκες στην πολιτική είναι αναγκαίες και απαραίτητες και για το λόγο αυτό θα πρέπει τόσο τα κόμματα να δίνουν σε αυτές την ουσιαστική δυνατότητα να ασχοληθούν με την πολιτική, όσο και οι ίδιες οι γυναίκες να αξιολογούν και στηρίζουν κάθε γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική και τα κοινά από οποιαδήποτε αιρετή θέση.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας ΕΔΩ.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol