Ομιλία της Άννας Ευθυμίου στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επί του πορίσματος της EξεταστικήςEπιτροπής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Η κ. Ευθυμίου αναφερόμενη στους συγγενείς των θυμάτων, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόησή της προς αυτούς δηλώνοντας τα εξής: «Ένα χρόνομετάτοδυστύχημα τωνΤεμπών η ελληνικήκοινωνία παραμένεισυγκλονισμένηΟ πόνος της μάνας και του γονέα για την απώλεια του παιδιού του είναι ένας πόνος που δεν θα σβήσει ποτέ. Φυσικά, κατανοούμε πλήρως τις κοπιώδεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων, ώστε να μπορέσουν να βρουν ποιες είναι οι αιτίες και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, για να δικαιωθούν οι ψυχές των δεκάδων αυτών ανθρώπων.»

Η βουλευτής τόνισε ότι καθ` ύλην αρμόδια για τον σκοπό αυτό είναι  η Δικαιοσύνη, η οποία είναι απολύτως κρίσιμο να κάνει  απρόσκοπτα το έργο της. Παράλληλα, υπογράμμισε«Ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς σκιές, αλλά με νηφαλιότητα και αντικειμενικό τρόπο. Στόχος είναι οι απαντήσεις σε όλα». 

Επιπρόσθετα, η κ. Ευθυμίου με την προτροπή το πολιτικό σύστημα να μπορέσει να συμφωνήσει σε κάποια στοιχεία που καταφανώς αποδείχθηκαν κατά της διαδικασία της Εξεταστικής  Επιτροπής, επισήμανε τρία από αυτά, που είναι βασικά και στα οποία βασίστηκε το πόρισμά της:  1) η μη τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης το μοιραίο βράδυ, 2) η συμβολή των αυτοματοποιημένων συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας και η διαλειτουργικότητα μεταξύ τους και 3) οι δυσκολίες στην ολοκλήρωση της σύμβασης 717.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία της η βουλευτής, κατέληξε στα εξής: «Το μεγαλύτερο δίδαγμα από την ανείπωτη τραγωδία του δυστυχήματος των Τεμπών είναι το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», που προϋποθέτει όλοι να έχουμε προφανώς αντιληφθεί αφενός τι και γιατί έχει συμβεί και αφετέρου ότι ο καθένας εμπλεκόμενος πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του στον βαθμό που του αναλογεί.»

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol