Ετήσιος Προληπτικός Υγειονομικός Έλεγχος Αστυνομικού Προσωπικού

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι Σώμα Ασφαλείας που έχει ως κύριο έργο της την άσκηση της γενικής αστυνόμευσης, την πρόληψη - καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του ελληνικού κράτους. Η αποστολή αυτή ξεκινά από τα σύνορα της πατρίδας μας και φτάνει μέχρι την τελευταία γειτονιά της χώρας, με σκοπό να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών.


Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει, χάρη στο υψηλό επίπεδο των ανδρών και των γυναικών που την υπηρετούν, την ικανότητά της να επιτελέσει με επιτυχία την αποστολή της, ειδικά σε περιόδους που τα φαινόμενα παραβατικότητας βρίσκονται σε έξαρση.


Όπως είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι επιτελούν ένα εξαιρετικά στρεσογόνο επάγγελμα, το οποίο σε συνδυασμό με τα άστατα ωράρια, την υπηρεσιακή αβεβαιότητα, τις ασταμάτητες «έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες» λειτουργούν ως επιβαρυντικοί παράγοντες υγείας, που κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθός τους ούτε δύναται να μετρηθεί.


Συνέπεια των παραπάνω, θα ήταν επωφελής η θέσπιση ετήσιων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για το αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, ένα μέτρο που προβλέπεται και ισχύει και σε άλλες εργασιακές ομάδες και αποτελεί αίτημα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων.


Καταλήγοντας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο παρελθόν με έγγραφά της, έχει τονίσει πολλές φορές την ανάγκη θεσμοθέτησης του μέτρου λόγω των πολλών αιφνίδιων θανάτων που δυστυχώς παρατηρήθηκαν. Η πρόληψη άλλωστε είναι πάντα προτιμότερη της θεραπείας και με το μέτρο αυτό, τυχόν ιατρικά προβλήματα, θα διαπιστώνονται εγκαίρως χωρίς να χρειάζεται να θρηνούμε τόσο άδικα και ξαφνικά αστυνομικούς.


Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης για τα παραπάνω ζητήματα από αστυνομικούς της περιφέρειάς μου.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτωνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους η θεσμοθέτηση της ετήσιας προληπτικής υγειονομικής εξέτασης στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2024 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol