Λήψη μέριμνας για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών ευπαθών ομάδων που διδάσκουν στα Δημόσια σχολεία

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών ευπαθών ομάδων που διδάσκουν στα Δημόσια σχολεία.

Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε παγκοσμίως την πιο μακροχρόνια και εκτεταμένη διακοπή του εκπαιδευτικού συστήματος στην ιστορία και η Κυβέρνηση ορθώς προέβη άμεσα και έγκαιρα σε μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και βρίσκονται όχι απλά σε επαφή με κοινό, άλλα μέσα σε τάξεις και σε πολυάριθμα τμήματα, πολλοί από αυτούς δε, που ανήκουν στην Δευτεροβάθμια ή σε Ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δουλεύουν σε 2, 3 ή και περισσότερα σχολεία προκειμένου να καλύψουν το ωράριο τους και τα κενά των σχολείων, κι έρχονται σε επαφή έως και με 500 διαφορετικά παιδιά και 2, 3 ή και περισσοτέρους συλλόγους διδασκόντων την εβδομάδα, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τα λεγόμενα της επιστημονικής κοινότητας η μετάλλαξη «Delta» επικρατεί κι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική από τα παιδιά, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστα.

Υφίσταται, λοιπόν, ο κίνδυνος, καθώς οι εκπαιδευτικές δομές είναι και αυτές φορείς μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω κινητικότητας των παιδιών , κάποιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν ή εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εμβολιαστήκαν με την 1 η δόση, αλλά δεν επιτρέπεται να συνεχίσουν με τη 2 η να είναι εκτεθειμένοι και να παραμένουν ευάλωτοι, αφού οι μαθητές είναι στην
πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί φορείς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους να εκδώσουν επιπλέον μέτρα προστασίας και πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς ευπαθών ομάδων.

Αν στις προτεραιότητές σας είναι η παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς ευπαθών ομάδων σε μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol