Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς των οποίων τα τέκνα φοιτούν σε σχολικό τμήμα, το οποίο τελεί υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω κρουσμάτων COVID - 19

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς των οποίων τα τέκνα φοιτούν σε σχολικό τμήμα, το οποίο τελεί υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω κρουσμάτων COVID - 19.

Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, έχω γίνει δέκτης για το παραπάνω ζήτημα από γονείς της περιφέρειάς μου, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, με τη διττή μου ιδιότητα τόσο ως μέλος του τομέα εργασίας της ΝΔ τα έτη 2017 – 2019 όσο και ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.

Είναι εύλογο οι γονείς των τέκνων που φοιτούν σε σχολικό τμήμα που τελεί σε αναστολή λόγω κρουσμάτων COVID – 19 να δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί νομοθετικά οι δικαιούχοι γονείς άδειας ειδικού σκοπού, των οποίων τα τέκνα είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και φοιτούν σε τμήμα που τελεί υπό καθεστώς λειτουργίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός των γονέων αυτών να κάνει χρήση των προβλεπόμενων ετήσιων αδειών τους ή ακόμα και να αιτείται άδειες άνευ αποδοχών, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα ανάθεσης της φροντίδας των παιδιών τους σε άλλο πρόσωπο της οικογένειάς τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι να προβλεφθεί η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς στον ιδιωτικό τομέα, των οποίων τα τέκνα φοιτούν σε σχολικό τμήμα, το οποίο τελεί υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω κρουσμάτων COVID-19;

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol