Επίσκεψη της Άννας Ευθυμίου στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016

Η κα Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και πολιτευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης στράφηκε στις παθογένειες που ταλανίζουν την αστυνομική αρχή, όπως στις ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και στον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και στα προβλήματα διοικητικής διάρθρωσης, αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας που δυσχεραίνουν το πολυσήμαντο έργο της αστυνομίας.  Φυσικά, από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει και το θέμα των χαμηλών μισθών που λαμβάνουν οι αστυνομικοί και η μη μέχρι σήμερα συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους ένστολους ως προς τις αμοιβές τους και κρίνουν τις περικοπές αντισυνταγματικές. Ως θέμα ιδιαίτερης σημασίας αναδείχθηκε και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της αστυνομίας, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει ποικιλοτρόπως το έργο της. Τέλος, αναφέρθηκαν  και στα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη  η Θεσσαλονίκη, όπως το προσφυγικό, η εγκληματικότητα και το παρεμπόριο.

Η κα Ευθυμίου εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στο δύσκολο έργο που επιτελεί η αστυνομία μας και δήλωσε ότι: « Το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της έχει σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες, παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει. Πρέπει όλοι οι φορείς της πόλης και οι πολίτες να συμβάλλουμε, ώστε η πόλη μας να γίνει ακόμη πιο ασφαλής.»

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2019 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol